Det skal være nemt og sund skal det! Og det er det med glutenfri bageblanding fra Urtekram.

Glutenfri grovboller – uden stress

Jeg elsker den her økologiske glutenfri bageblanding fra Urtekram. Blandingen består af havregryn, risflager, hel boghvede, solsikkekerner og loppefrøskaller – uhhhmmmm :-). Intet andet – og alt er økologisk. Jeg spiser bollerne om morgenen, til frokost eller som en sund eftermiddags snack. Det bedste (udover de kernesunde boller altså 🙂 ) er, at du sikkert kan finde 7 min til at lave lækre og sunde kerneboller med den glutenfri bageblanding. HURRA for den.

Sådan laver du sunde boller på ingen tid

Sådan bruger jeg blandingen:

Aftenen inden:

Hæl blandingen op i en skål, og tilsæt 6 dl vand og lidt salt (ca. 1 teskefuld) – rør rundt i under 1 minut.

Sæt blandingen på køl natten over.

Samlet tid: Max 5 min 🙂

Om morgenen:

Sæt ovnen på 200 grader, og form bollerne (der bliver ca. 8-10 boller). Gør intet andet.

Når ovnen er klar, smider du dem ind midt i ovnen, og der skal de stå i ca. 14 min.

Samlet tid: Max. 16 min, inkl. 14 min i ovnen 🙂

Arbejdstid i alt 7 min 🙂 🙂

Bollerne er lækre med pålæg og agurk eller med smør og ost. Bollerne kan holde sig i køleskabet i op til 4-5 dage. Jeg køber dem tit på tilbud til kr. 14,-. i de store supermarkeder

Jeg eksperimenterer nogle gange, hvis jeg har lidt ekstra tid – prøve at fylde gulerødder i små stykker eller bær i blandingen. Lækkert!

Voila – du har sunde økologiske kerneboller på (næsten) ingen tid 🙂

Urtekram anbefaler at den glutenfri bageblanding med fordel kan bruges til kernesunde knækbrød. Der er opskrift bagpå posen. Knækbrødene kan drysses med lidt salt eller lakridspulver – lyder lækkert ikke? Et super godt alternativ til hvedemelsboller og brød generelt – og oplagt til madpakken 🙂