Når jeg kigger ind i spejlet, ser jeg ofte et træt ansigt og en krop med for mange dæller! Er jeg for tyk? Ja, lidt måske – men i bund og grund så er jeg ikke helt så tyk eller buttet som det mine øjne ser i spejlet. Faktisk har jeg meget kønne øjne, og flere af mine veninder misunder min barm 🙂 Jeg ser oftest mig selv i spejlet om morgenen, hvor jeg lige er stået op – så derfor ser jeg klart nok træt ud.

Vi skal tale pænt til og om vores krop

Kigger du dig selv ind i spejlet og tæller dæller og rynker? Siger du til dig selv; Jeg er bare så tyk, jeg skal gemme mig under en stor trøje, jeg SKAL tabe mig nu!, jeg er grim, jeg ser gammel ud, jeg har virkelig mange rynker og så videre og så videre. En dag tror din hjerne på, at du taler sandt. Måske skal du virkelig tabe dig lidt, måske skal du tabe dig meget – men måden du ser dig selv på, og omtaler dig selv på påvirker dig, så det står som en lysende sandhed.

Der er en sjov og nem øvelse, som kan hæve din glæde over dig selv, i stedet for at sænke den. Jeg har rystet lidt på hovedet af øvelsen, den var lidt sær mente jeg tidligere. Nu står der sætninger på vores spejl, som selv min 5-årig datter siger højt for sig selv. (når hun husker det).

Du har sikkert hørt om øvelsen før, men prøv det i bare en uge. Du vil blive overrasket over virkningen.

Her er nogle forslag til sætninger, som du kan sige højt hver morgen imens du kigger ind i spejlet. (gentag 3 gange):

  • Jeg er powerfuld og fyld af styrke
  • Jeg er smuk
  • Jeg er fuld af kærlighed til mig selv
  • Jeg elsker min krop
  • Jeg får en dejlig dag
  • Jeg værdsætter mig selv og min krop
  • Jeg kan hvad jeg vil
  • Jeg er taknemmelig for dagen i dag
  • Jeg elsker mit spejlbillede
  • Jeg er sund og stærk

Kærligst,

Malene