Vigtigheden af at stoppe op og lytte til dig selv

Som du måske har set i min videoopdatering på Facebook, så er jeg ramt af svimmelhed. Igen. Hvis du har prøvet at være ramt af ufrivillig svimmelhed, så ved du at det er sindssyg ubehageligt. Du kender sikkert godt de der små karruseller, der kan få en så vild fart på, at man er ved at ryge af. Bagefter står du svimmel og gynger på jorden, enten griner du eller også kaster du op. Jeg har altid været på det sidste hold. Jeg bliver syg af alt det der bevæger sig rundt og rundt og op og ved. Svimmelhed er bare ikke lige noget for mig – og da slet ikke når det skyldes at jeg har haft for travlt, og ikke har lyttet godt nok efter min krops signaler.

Alligevel så tænker jeg når det sker:

  1. Igen overhørte jeg min krops signaler – det er dog utrolig!
  2. Hvorfor overhører – i sær vi kvinder – gang på gang hvad vores skønne krop prøver at fortælle os?
  3. Hvor er jeg taknemmelig for at jeg er godt på vej med Sundogglad.nu der lige netop skal hjælpe dig og mig hjem til os selv igen – med meget mere sundhed og velvære.

“Slap nu af”, siger min krop

Stress og bekymringer skal ud af mit liv – og jeg er godt på vej. Men jeg er virkelig overrasket over hvor længe kroppen stadig reagerer efter en lang periode med stress. Hvis jeg har lidt for travlt i en periode, eller sover dårligt et par nætter, så får jeg det dårligt og i værste fald som nu, så bliver jeg svimmel. Min krop kan huske, hvordan jeg er når jeg ikke er god ved mig selv – den sender sikkert søde små beskeder til mig, som jeg fuldstændig overhører. Det er da fantastisk – tænk sig, at min krop virkelig gider blive ved med at hjælpe mig, selv om jeg overhører signalerne gang på gang. OK, indrømmet min krop taler med store bogstaver når jeg bliver svimmel, men lige nu sidder jeg på sofaen med dynen over mig og arbejder. Jeg hygger mig, og bevæger mig meget stille rundt omkring.

Tid til at rydde op

Du skal tage stress alvorligt. Kroppen prøver at sige, at der er noget der ikke fungerer optimalt i dit liv.

Lige nu rydder jeg op – jeg har store og vigtige emner oppe at vende i mit liv, fordi jeg er klar til forandringer. Jeg er klar til et bedre og mindre stresset liv – også selv om det har store konsekvenser for mig og min familie. Mit helbred, min families liv og helbred kommer i aller første række. For uden et godt humør, et godt helbred og tid til dem vi elsker – hvad er det så egentlig for et liv vi lever?

Efter en lang periode med stress, hvor jeg stadig den dag i dag slås med små tilbagefald, er det blevet min livsmission at søge det gode liv. Jeg vil rydde op og smide ud, blive sund og stærk og fri. Det lyder måske ganske overvældende, men jeg kan få det liv jeg drømmer om, og det kan du også. Vi skal bare turde tager springet.

Der kommer et indlæg senere om, hvordan du kan blive bedre til at fange de små beskeder som kroppen sender til dig.