Gør mig fit NU, Line Andrea!

OK, så er jeg kommet i gang med min livsstilsændring – og jeg er helt rundt på gulvet af bare spænding. Jeg har fået en personlig træner. Jeg har nemlig besluttet mig for at finde ud af, om det er muligt at blive en “hot 40+ mamma”, selv om man er 44 år og små-chubby. Det vil sige, det er den ene sandhed – en anden (og i virkeligheden langt mere vigtig) ting er, at jeg vil være stærk. Kvinder over 40 har brug for muskler for at holde sammen på det hele – tænker jeg. Ryggen gør ondt, nakken bøvler – og vi halter lidt inden vi rigtig kommer i gang om morgenen (nogen af os i hvert fald). Kan den helt rigtige træning hjælpe på 40+ småskavanker? Det har jeg tænkt mig at finde ud af – samme med min personlige træner Line Andrea.

Hvorfor vælge en personlig træner?

Jeg træner, det gør jeg da. Når solen skinner og fuglene kvidrer, så melder jeg mig straks til en løbetur. Det gør jeg da. Og jeg kommer da også i motionscenteret, hvis det blæser lidt eller regner – og jeg alligevel trods alt gerne vil svede lidt. Jeg kan godt lide at løbe, jeg synes det renser hovedet, men hvis regnen pisker ind i ansigtet er der ikke meget velvære over det. Det samme med motionscentret, jeg kigger lidt på maskinerne og holder selvfølgelig straks op, hvis det begynder at gøre ondt med 5 kg belastning. Træning skal være sjovt. BUM! Og effektiv – du træner af en årsag. Du vil tabe dig, blive stærkere og få en pænere krop – det kræver en fokuseret og kontinuerlig indsats. Det har jeg brug for hjælp til – min træning har været ligegyldig og al for slap. Alt for meget ustruktureret velvære og for lidt fokus.

Hvad gør en personlig træner?

Ind ad døren kommer den smukkeste blonde pige – hun oser at styrke og balance. WOW, Line Andrea er min personlige træner, og hun ved hvad hun taler om. Inden opstart af et 12 ugers forløb gennemgår vi min kost. Morgenmad tjek, aftensmad tjek – men alt derimellem er et stort kaos, viser det sig. Mellemmåltider? Virkelig? Yes – det spiser jeg fra nu af. Og en langt bedre organiseret frokost. Line Andrea laver en kostplan til mig med en luksuspakke – som jeg kan flotte mig lidt med i løbet af ugen. Genialt! Bare det at være i hendes nærværelse gør mig mere sund. Jeg vil ha`hendes styrke og balance. Heldigvis har jeg forberedt mig lidt inden opstart, og jeg er allerede godt på vej ud af min sukkerafhængighed. Jeg top-motiveret, og fuld af tro på at jeg kan overholde hendes kost-vejledninger. Træningen starter jeg med i dag – sammen med Line Andrea. Det er vigtig for mig at gøre det sjovt at træne, og det skal være muligt. Med muligt mener jeg, at min træning skal være overskuelig i en travl hverdag – men det har Line Andrea selvfølgelig også spændende løsninger på. Jeg kommer til at skrive meget mere om både kost og træning igennem de næste 12 uger – jeg vil dele alt af interesse med dig, så du kan bruge træningsøvelser og kost-tips i din hverdag.

Line Andrea er personlig træner, fysioterapeut og kostvejleder i Esbjerg. Læs mere om Line Andrea.

Mit mål med en personlig træner

Jeg er startet på et 12 ugers forløb, hvor der er fokus på min kost og træning. Det er ikke en slankekur – jeg er ikke tilhænger af slankekure – men en livsstilsomlægning for at blive mere (meget mere) sund og stærk. Mit mål er at tabe mig mellem 8 – 10 kg i løbet af de 12 uger, og blive stærk som en bjørnemor.