Du ved det jo godt – det er skrammel og bøvl!

Du ved det jo egentlig godt. Det fungerer bare ikke med den veninde, kæresten, arbejdet eller det projekt som du af en eller anden mærkelig grund sagde ja til i kampens hede til afdelingsmødet eller forældremødet. Vi ved jo godt, når der er noget i vores liv der ikke fungerer som det skal eller når vi har sagt ja til alt for meget. Og alligevel bliver vi ved med at kæmpe for at lykkes.

Du tænker måske…..

  • Det bliver bedre i morgen
  • Når jeg bare liiiigee
  • Det er bare mig, der overreagerer
  • Nu har jeg sagt A, så må jeg også sige B
  • Hvad vil de andre ikke sige og tænke, hvis jeg dropper det eller springer fra nu?
  • Man ved, hvad man har – men ikke hvad man får
  • Det var perfekt tidligere, det bliver perfekt igen
  • Jeg tør ikke sige farvel eller springe fra
  • Jeg er mere tryg som det er nu, trods alt
  • Jeg har ikke økonomien til at give slip

Du løber lidt hurtigere og kæmper lidt mere for at få det hele til at hænge sammen. Det går nok, det skal jo gå. Alligevel dukker der en gang i mellem en tanke eller følelse op; Det føles ikke ok, det er ikke sådan her jeg vil bruge min tid.

Vi er alle utilfredse med et eller andet i vores liv en gang i mellem. Det er helt naturligt. Måske har du sovet dårligt, haft en dårlig dag på arbejdet, under alle omstændigheder så ser dagen derpå sikkert bedre ud. Har du påtaget din en opgave, som du alligevel ikke kan overskue, så kan der ikke være to meninger om, at du pænt skal levere opgaven tilbage – med mindre den vitterlig kan overstås på kort tid. Hvad angår de større ting i livet som venskaber, kærlighedsforhold og arbejde, så skal du selvfølgelig kæmpe for alt, hvad du kar kært, som så smukt beskrevet i en af vores gamle danske sange. Vi skylder den anden part og i særdeleshed os selv at blive og forsøge at få vendt skuden igen. Når det er sagt, så er det nogle gange bare nok – og tid til at sige farvel. Selv om det er svært og vemodigt.

Nu er det farvel – og goddag til glædesbobler

Jeg har lige sagt farvel! Jeg startede min egen hjemmeside for 5 1/2 år siden, mit hjertebarn. Jeg har elsket den, glædet mig over den, været stik-tosset på den, været bekymret for den – og kæmpet for at holde noget i live, som jeg længe har vidst var forsvundet. Jeg har lukket øjnene, og løbet lidt hurtigere i alle mulige skøre retninger for at undgå at se i øjnene, at tiden var kommet til at sige farvel. Det har gjort afsindig ondt og jeg har grædt mange tårer over, at tiden er kommet til et farvel til min dejlige hjemmeside som jeg har arbejdet med i over 5 år. MEN den drænede mig, irriterede mig og fyldte min dag med negativ energi. Efter en lang og sej proces vinker jeg nu stolt farvel til den og ønsker den lykke og held på dens videre færd rundt i cyberspace – med vemodige tårer i øjnene.

Samtidig er boblerne kommet – de der glædesbobler i maven fyldt med sød forventning og spænding over mit nye liv. Jeg er fuldstændig vild i varmen over de der bobler. De er livsbekræftende, og så fuld af energi og glæde. Jeg smider ud, og mærker efter om der er mere der skal kigges nærmere på, så der bliver plads til endnu flere glædesbobler i min mave.

Tør du kigge dit skrammel og bøvl igennem?