Al bevægelse tæller når det kommer til vægttab. Daglige gåture er geniale!

Og ja, jeg har gået til mavedans. Det er sjovt, feminint og hårdt. Jo bedre du bliver, jo mere energi lægger du i dansen. De flotte kjoler der flagrer rundt til eksotisk musik imens pulsen stiger er en anderledes og sjov måde at holde formen ved lige på. Kan klart anbefales!

Motion & bevægelse

Jeg har gået til spinning, pump, zumba, yoga, power yoga, TRX, pilates, bodyflow og mere til. Jeg elsker motion og følelsen af at have brugt min krop. Sådan har det ikke altid været. Det er først i min voksne alder, at jeg har fanget hele ideen med at holde sig i form for både hovedet og kroppens skyld. Jeg er lidt begrænset, jeg har nemlig et dårligt knæ og den har jeg tit brugt som en undskyld for ikke at presse min krop til det yderste. Jeg har valgt et billede af mavedans – fordi al bevægelse tæller. Du behøver ikke stresse over at du endnu engang har meldt fra til spinning fordi mindste pigen ligger med mellemørebetændelse for tredje gang i år. Eller du er for træt til at gå til pump kl. 20.00 om aftenen. Du skal væk fra det der stresser, og finde ind til det gode liv – der passer til dig!

Tab dig med daglige gåture

Jeg er begyndt at gå en tur hver morgen. 5 km. Hver morgen. Det er samlet 35 km om ugen. Udover at jeg får bevæget mig, så nyder jeg stilheden og den friske luft. Det at se hvordan dagen stille og rolig kommer i gang er den rene balsam for sjælen. Endnu en bonus virkning er, at jeg ikke længere stresser, når jeg ikke får trænet som ønsket – nu ved jeg, at min krop er blevet “luftet” den dag. Det giver en helt anden ro resten af dagen, der nu byder på mere energi og overskud – og en mindre trang til sukker!

Den daglige gåtur er blevet ligeså vigtig som at spise og børste tænder – og jeg glæder mig til at skulle afsted hver morgen. Før kunne jeg skubbe en løbetur foran mig hele dagen, og jeg stressede over ikke at komme afsted alligevel fordi energien manglede sidst på dagen. Min gåtur kommer jeg afsted på – og det er det der tæller.

Jeg supplerer ofte min morgen gåtur med 7 min. træning i løbet af dagen. Det er vigtigt at bevæge sig i løbet af dagen også. Der findes forskellige apps med forslag til træningsprogrammer du kan lave i frokostpausen eller når det passer dig. (jeg bruger “7 MWC”) Vi kan alle finde 7 min. i løbet af dagen. Gåturen erstatter ikke min almindelige træning, men den giver lidt ekstra til krop og sjæl. Gåture er med til at sætte endnu mere gang i vægttabet, og så er det godt for humøret!

Daglige gåture kan varmt anbefales, men i virkeligheden handler det om at gøre det du synes er berigende og dejligt for dig! Og gøre det der passer ind i dit liv. Jeg vil anbefale, at du får det lagt ind om morgenen, stå en halv time tidligere op – det er den bedste start på dagen. Om du løber 5 km, går 3 km eller laver Zumba foran TV`et er ikke så afgørende. Det vigtigste er, at du gør noget – for dig og din krop.