Jeg bliver nødt til at dele det her med dig:

Der lå en mail i min indboks her til morgen.

Fra en af mine læsere.

Hun kommenterede på en af mine mails.

Om at pjække fra sit arbejde en gang i mellem.

Det synes jeg er helt OK.

Hun er helt uenig med mig.

H.E.L.T. UENIG!

Men det finurlige er, at jeg blev så glad da jeg læste hendes mail.

Fordi:

Det handler om, hvordan vi taler sammen

Og det er den sødeste mail. Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at jeg med min mail med en kærlig opfordring til at pjække fra sin arbejdsplads (bare en gang i mellem) har sat gang i en masse følelser hos hende. Som hun blev nødt til at dele med mig.

Men mailen er skrevet i en venlig tone – og med respekt.

Jeg læser mailen med den største åbenhed og interesse – fordi tonen er venlig!

Det gør mig SÅ glad!

I en tid hvor det sprøjter rundt med grimme beskyldninger og meninger her-der-og-alle-vegne af værste karakter, hvis man er af en anden mening.

Det er ikke farligt at være uenige – tværtimod, hvis bare tonen er venlig!

Så tusind tak for den uenige mail, siger jeg bare ?

Må man godt pjække fra sit arbejde?

Det kan jeg jo passende spørge om ❤️

Hvad synes du – er det OK at pjække, bare en gang i mellem?

Her kommer et lille uddrag fra den mail, som jeg fik et modsvar på.

“Jeg taler tit med veninder, der ikke kan hænge sammen. De er over-over-over trætte. Trætte fordi de får for lidt søvn, og trætte fordi der aldrig er MIG tid. Men tror du, jeg kan få dem til at pjække? No way! På den ene side så er det jo glædeligt, at jeg omgås loyale og ansvarsfulde kvinder, der ikke vil byde kollegaer eller chefer at blive væk en dag – når de nu ikke er syge. På den anden side, så bliver jeg rigtig trist, når jeg igen og igen hører de samme sætninger, når jeg nu rent faktisk kommer med et godt forslag der måske kan afhjælpe udbrændthed eller stress. Jeg får ofte disse sætninger retur:

* Jeg skal bare lige igennem denne uge

* Jeg kan sove næste weekend, der er der ro

* Det er bare lige den her opgave, så går det bedre igen

* Jeg kan altså ikke tillade mig at blive hjemme

* Jeg har det nok bedre i morgen

* Ja, det er en god ide Malene, men nej det kan jeg altså ikke få mig selv til

Jeg synes det er trist – fordi en uventet dag til DIG tid kan gøre underværker. Du kan sove, se 5 afsnit af Beverly Hills, tage en tur til vandet alene, danse rundt i stuen fuldstændig tosset til 80`er sange, tage et langt karbad – eller spise en god frokost, hvor du rent faktisk har tid til at nyde din mad. Du tanker op – med DIG tid. Du vil uden tvivl være mere glad, have mere energi – og se lidt mere lyst på tilværelsen, hvis du er fyldt op med masser af det, der gør DIG glad. Jo, din mand og dine børn gør dig forhåbentlig også glad, men lige nu har jeg 100% fokus på dig. Hvornår har du sidst haft 100% fokus på dig selv?

Lige en vigtig ting, hvad angår “jeg-gør-lige-noget-godt-for-mig-selv-dag” – tag den dårlige samvittighed og smid den langt væk. Bruger du din dyrebare dag på at have dårlig samvittighed, så drop det – så ender du med at være endnu mere træt når dagen er ved at være ovre.”

❤️

Kærligst,

Malene