Stress mentor – det starter med dig selv

Jeg har lige været på første del af Life Academys stress mentor kursus. Jeg vil gerne være stress mentor for at lære meget mere om stress, og for at kunne hjælpe andre med stress symptomer og stress. Første del har blandt andet taget udgangspunkt i vores, kursisternes, eget liv og erfaring med stress. Det giver god mening, tænker jeg lige fra starten af – kend dig selv, før du kan hjælpe andre. Yes – den er jeg med på!

Jeg har selv lidt af stress – og oplevet:

 • Søvnløse nætter
 • Hjertebanken
 • Delvis lammelse i ansigtet
 • Vægtøgning
 • Svimmelhed
 • Koncentrationsbesvær
 • Haft svært ved at huske
 • Og mange flere symptomer

Men alt det der har jeg styr på, eller det vil sige, jeg har for længst erkendt at jeg lider af stress, og jeg har arbejdet hårdt på at komme ovenpå igen. Og jeg er da super godt på vej – troede jeg!

Som noget af det aller første på dette fantastiske kursus skulle vi tage en stress test, og jeg kaster mig – selvfølgelig – glad og forventningsfuld over testen. Jeg lægger tallene sammen, og ender på en samlet sum på 50! 50 er aller sidst i kasse tre ud af fire kasser, hvor kasse fire (med start fra 51 point) = DU BØR GØRE NOGET STRAKS, TAL MED DIN LÆGE! Jeg er med andre ord 1 point (hvis man kan kalde det det) fra at ende i kasse fire. I didn`t know, really. Jeg kan selvfølgelig også vælge at se det som jeg er gået fra at være i kasse fire til lige netop at være ankommet til kasse tre. Jeg vælger det sidste, jeg er taknemmelig for nu at være i kasse tre, og ikke længere kasse fire. Hurra for mig! 🙂

Stress i Danmark

Jeg synes – helt ærlig – ikke, at stress bliver taget alvorligt nok i Danmark. Er det stadig et tabu og skamfuldt at sige, at man lider af stress? Jeg har lige lært, at:

 • 35.000 danskere er sygemeldt pga. stress – hver dag
 • 430.000 danskere – svarende til 10 – 12 % har symptomer på alvorlig stress stort set hver dag
 • 250.000 danskere lider af alvorlig stress
 • 500.000 danskere føler sig udbrændte på jobbet
 • 30.000 indlægges hvert år pga. stress
 • 3000 bliver førtidspensionister pga. stress
 • 1400 danskere dør hvert år af stress og stressrelaterede sygdomme

Stress og depression ventes at blive de væsentligste kilder til sygdom i år 2020. Det er da fuldstændig vildt!!! Det er lige om lidt.

Jeg er top motiveret til at bidrage med at knække kurven. Jeg vil gerne hjælpe dig, og jeg håber også at kunne finde en eller anden måde, hvorpå jeg kan være med til at nedbryde de tabuer, der stadig eksisterer omkring stress.

Allerførst vil jeg tage vare på mig selv – og gå en lang tur, så jeg kan komme længere ned i kasse 3, mod kasse 2.

Pas på dig selv derude!

Kærligst Malene